Sleva 10 % na naše výrobky Les&Louka zakoupené a vyzvednuté na podnikové prodejně na Mělníku.
-
NOVĚ ZMĚNA PROVOZNÍ DOBY - PONDĚLKY MÁME ZAVŘENO NA OBOU PRODEJNÁCH

Pečínka z muflona na česneku a rozmarýnu

Miluješ skopové? Pak je pro Tebe muflon ta správná volba! 😉 Pojďme si ve zkratce říct, jak vykouzlíme na talíři opravdovou pochoutku.

Co budeme potřebovat?

  • kousek muflona, ideálně kýta nebo plecko
  • česnek (lze kombinovat čerstvý i sušený)
  • větvičku čerstvého rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • ingredience na přípravu špenátu
  • bramborové noky nebo bramborový knedlík

Jak pracujeme s masem?

Pokud jste si odnesli mražený balíček, doporučujeme ho dát večer předem do lednice a hezky pomalu ho nechat povolit. Ráno ho vyndáme, rozbalíme vakuum a kousek masa opláchneme a osušíme. Záleží na vás, jestli si kýtu nebo plecko nakrájíte na větší kusy, nebo ho budete chtít péct vcelku. My ho doma krájíme na kusy, do každého kusu se tak dostanou všechny chutě krásně do hloubky.

Kousek osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem, případně potřeme čerstvým. A dáme pod pokličkou péct do trouby. Tady máte dvě volby: 

  1. Pečínku lze péct při 80° stupních pomalu přes noc – maso si tak pustí neskutečné množství šťávy a zůstane úžasně křehké a měkké.
  2. Pokud se ale rozhodnete vařit až ráno, pečte ze začátku na 140° stupňů

Jakmile bude maso krásně měkké, teplotu zvyšte a poslední půl hodinu dopečte na 190°. 

A co k pečínce?

My to máme nejradši s domácími bramborovými noky a špenátem. Ale vaší fantazii se meze nekladou.

Dobrou chuť!

Kde si kousek muflona objednám?

Mufloní plec (mražená), mufloní plec (chlazená), mufloní kýta (mražená), mufloní kýta (chlazená)