Poznávejte s námi chutě našeho Lesa a Louky...
![](https://www.lesalouka.cz/wp-content/uploads/2023/12/IMG_0271-2-225x300.jpeg)
Motaná dančí kýta s pepřovou omáčkou
Levnější a chutnější alternativa hovězího Dančí kýta je nejblíže hovězímu svou jemnou strukturou a chutí. Pro někoho, kdo se ještě do zvěřiny nepustil, doporučujeme právě
![](https://www.lesalouka.cz/wp-content/uploads/2023/12/C7B50938-AEB4-4E66-9FD2-D6C280FE3A95-271x300.jpeg)
Tatarák z dančí kýty na Asijský způsob 🥢
Levnější a chutnější alternativa hovězího Dančí kýta je nejblíže hovězímu svou jemnou strukturou a chutí. Pro někoho, kdo se ještě do zvěřiny nepustil, doporučujeme právě
![](https://www.lesalouka.cz/wp-content/uploads/2023/10/5C1FED04-EC88-4031-8BEA-33D8A2E0DC5B-300x300.jpeg)
Zálesácké srnčí špalky 🪵
Co budeme potřebovat? Srnčí plecko Cibuli Česnek Divoké koření Olej Rozmarýn Vývar nebo červené víno na podlití Sušené houby (dle preference) Těstoviny nebo knedlík Postup:
![](https://www.lesalouka.cz/wp-content/uploads/2023/01/9ABC673C-6771-4806-A733-7A0F3A1154FC-300x199.jpeg)
Jelení kýta se šípkovou omáčkou🦌
Co budeme potřebovat? Jelení kýtu Cibuli 150g šípkového džemu Grešík Máslo 1 celer 2 mrkve 500 ml červeného vína 250 ml smetany sůl, pepř, ocet
![](https://www.lesalouka.cz/wp-content/uploads/2022/11/D845B2F6-51AB-4D6E-9375-CD3192B2DDA7-225x300.jpeg)
Život našeho stáda v CHKO České Středohoří🐂
Bez omezování a zbytečných příkrmů Jak již název napovídá, naše stádo žije na pastvinách CHKO České Středohoří, kde žije na louce celý svůj život a
![](https://www.lesalouka.cz/wp-content/uploads/2022/10/3A945FD3-451C-457F-B345-DE51F408DEF3-300x300.png)
Bažant na červeném víně
Co budeme potřebovat? Bažant 6 lžic másla 2 šalotky 1 petržel 2 mrkve 2 bobkové listy lžičku kmínu 1 dl červeného vína sůl, pepř Postup:
![](https://www.lesalouka.cz/wp-content/uploads/2022/10/Recepty-Katka-300x300.png)
Dančí kýta na pepřové omáčce
Co budeme potřebovat? Dančí kýta 1 balení barevného pepře 250 ml hovězího vývaru 250 ml 33% smetany 1 větší cibuli sůl, pepř Postup: Kýtu si
![](https://www.lesalouka.cz/wp-content/uploads/2022/10/DDAADC10-8311-4CE3-BBD7-87877F3FAB92-300x300.png)
Segedínský guláš s kančím pleckem
Co budeme potřebovat? Kančí plecko 1 balení kysaného bílého zelí 250 ml hovězího vývaru 150 ml 33% smetany 2 větší cibule 3 lžíce sádla 3
![](https://www.lesalouka.cz/wp-content/uploads/2022/09/Poctivej-gulas-300x144.png)
Poctivej guláš
Co budeme potřebovat? plecko, krk nebo kýta pokud preferujete libové maso cibule rajský protlak sladká paprika mletá sůl pepř Postup: Oloupeme cibuli a nakrájíme ji.
![](https://www.lesalouka.cz/wp-content/uploads/2022/09/uvodni-foto-blog-300x144.jpg)
Rajská omáčka s hovězím masem
Rajská omáčka je pro svoji sladkokyselou chuť velmi oblíbená, a to především mezi dětmi. Ať už jste zvyklí omáčku vařit s hovězím masem nebo s
![](https://www.lesalouka.cz/wp-content/uploads/2022/09/uvodni-foto-blog-1-300x144.png)
Tradiční zelňačka se zvěřinovou klobásou
Druhý název pro podzimní období je polévkové. Žádné jídlo v chladných večerech nezahřeje tak, jako talíř teplé polévky. Zelňačka je v české kuchyni již dlouholetou
![](https://www.lesalouka.cz/wp-content/uploads/2022/09/uvodni-foto-blog-300x144.png)
Noky z našeho lesa!
Houbová sezóna je v plném proudu a nám pomalu začíná i ta lovecká. Proto vám přinášíme nový recept z naší kuchyně, který skvěle snoubí tyto