Sleva 10 % na naše výrobky Les&Louka zakoupené a vyzvednuté na podnikové prodejně na Mělníku.
-
NOVĚ ZMĚNA PROVOZNÍ DOBY - PONDĚLKY MÁME ZAVŘENO NA OBOU PRODEJNÁCH

Skvělá mussaka s daňkem

Zvěřina je chutnou a zdravou alternativou červeného masa a proto z ní můžete uvařit úplně cokoli. My jsme si připravili tuhle tradiční řeckou pochoutku s dančím mletým masem, podle receptu Akis Petretzikise  🍆🧅🥔🍅🧄👨‍🍳

Co budeme potřebovat?

  • 500g mletého masa
  • 400g krájených rajčat z plechovky
  • 2 brambory
  • 1 lilek
  • 2 cukety
  • 2 červené cibule
  • olivový olej
  • sůl, pepř, čerstvý tymián
  • stroužek česneku
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka drceného hřebíčku
  • lžíce rajského protlaku

Na přípravu bešamelové omáčky:

  • 100g másla
  • 100g hladké mouky
  • 750ml mléka
  • špetka muškátového oříšku 
  • 100g strouhaného parmezánu (plus extra no posypání) 
  • 3 vaječné žloutky

Jak postupovat?

Kde jinde hledat recept na tradiční řecké jídlo, než přímo v Řecké kuchyni 🏛 Díky tomuto krátkému a přehlednému video návodu od Akis Petretzikise to hravě zvládnete, aniž byste museli umět anglicky. Dobrou chuť! 😉

Co si mám pořídit za maso?

Pro domácí čerstvé namleté maso doporučujeme dančí plec nebo dančí krk 🙂 Pokud nebude skladem chlazený, v mrazáku se určitě balíček najde. 😉 Doma necháte pomalu povolit a nepoznáte rozdíl. 😉 Mražené maso není méně kvalitní nebo horší – to jsou jen mýty a předsudky.