Sleva 10 % na naše výrobky Les&Louka zakoupené a vyzvednuté na podnikové prodejně na Mělníku.
-
NOVĚ ZMĚNA PROVOZNÍ DOBY - PONDĚLKY MÁME ZAVŘENO NA OBOU PRODEJNÁCH

K dobrému masu patří skvělé víno, my vám přinášíme vína z Jihoafrické republiky

Dobrý kousek masa si zaslouží kvalitní víno, které tak chuťový zážitek ještě umocní. My vám přinášíme výběr vín z Jihoafrické republiky, která si svou plnou chutí získají nejednoho příznivce. My jsme si je zamilovali a doufáme, že budou chutnat i vám. 🙂 

Pojďme si je tedy stručně představit:

VINAŘSTVÍ SIMONSIG

Vinice Simonsig drží legendární status průkopnické vinařské dokonalosti, kterou utvářelo zasvěcení dynastie Malan právě kvalitě a inovativní výrobě vín. Dokonale se zde mísí chladné přímořské středomořské klima s typickými půdními podmínkami, které dávají vzniknout vínům světové kvality.

BÍLÁ VÍNA:

CHENIN BLANC 2019

Víno má světle medovou barvu se zlatavými odlesky zobrazující paprsky slunce. Nuance z květu mučenky jsou jako první na vstupu, následovány vrstvenými tóny z kiwi a zeleného melounu doplněné dotekem letní hrušky na patře. Tento Chenin Blanc se svou vyváženou kyselinou představuje eleganci a rafinovanost s přetrvávající svěžestí. Ročník 2019 potvrzuje svůj titul za ,,super pitelné“a předčí veškerá očekávání.

GEWÜRZTRAMINER
2018

Jasná zlatavě slámová barva. Intenzivní parfémované vůně litchi, okvětních lístků růží s dotekem koření a tureckého medu. V chuti je bohaté a kulaté, plné tropického ovoce jako je litchi a mango, plátky hrušek s podtónem zralých bílých masitých nektarinek. Sametová sladkost se snoubí s přirozenou kyselostí. Úžasná ovocná a osvěžující dochuť. Víno si můžete užít nyní nebo po 4 až 6 letech, kdy krásně zestárne a získá na složitosti.

ČERVENÁ VÍNA:

SAIVNGON (1)

CABERNET SAUVIGNON/MERLOT 2018

Zářivě rubínová barva a vyšší viskozita. Mladistvé aroma červených bobulí, třešní a malin, doplněné atraktivními sladkými tóny čokolády a skořice. Chuť je ovocná, plná červených bobulových plodů, působících svěžím dojmem. hedvábné měkké tkaniny hladí patro, zatím co suchý povrch zachycuje přetrvávající tóny těchto zářivých plodů. Delší svěží závěr.

SAIVNGON (1)

CABERNET SAUVIGNON/SHIRAZ 2018

Tmavá rubínově červená barva s tenkým světlejším okrajem a vysoká viskozita. Ve vůni je mladiství tón ostružin s vrstvami jahod mezi nimi. V chuti leštěné a integrované taniny vyjadřují třešňové příchutě s nádechem koření na patře. V středně dlouhé dochuti přetrvá dokonalý jemný nádech dubových tónů.

 

VINAŘSTVÍ VILJOENSDRIFT

Viljoensdrift je místo klidu a osobitých vín, místo obdařené ovocem z bohatých půd tohoto údolí a řeky Breede, která vinicemi protéká.

ČERVENÁ VÍNA:

CAPE BLEND 2016

CAPE BLEND 2016

Barva je intenzivní tmavě červená s rubínově červeným okrajem. Intenzivní vůni kompotovaných švestek a třešní zakončuje sladké koření cedrového dřeva. Výrazná chuť tmavých peckovin, kávy mocha s vanilkovými podtóny a sladkým kořením. Velmi zaoblené a plné víno ve stylu Cape Blend.

 

VINAŘSTVÍ SPIER

Jedno z největších a nejstarších Jihoafrických vinařství. Spier 1692 leží v proslulém vinařském centru Stellenbosch, přibližně 40 km od Kapského Města. Oblast je díky kopcovitému terénu a blízkosti Atlantského oceánu pro pěstování vinné révy ideální. Spier je známé pro své etické a udržitelné aktivity.

BÍLÁ VÍNA:

spier-signature-collection-sauvignon-blanc-900x1500

SAUVIGNON BLANC 2020

Suché víno s intenzivní vůní mochyně, mučenky a zelených fíků s podtónem zelené papriky. Chuť je svěží a zalévá ústa s vyváženou kyselostí. Podáváme dobře chlazené, nejlépe vynikne s kuřecím salátem, uzeným pstruhem s koprovou majonézou, tuňákovým carpacciem nebo těstovinami.

ČERVENÁ VÍNA:

PINOTAGE 2019

Nádherné tóny černých třešní, lesních plodů a jemného koření vedoucí k hladkému zaoblenému středu s vyrovnanou kyselinou a s přetrvávající ovocnou dochutí. Skvělé párovat s grilovanými jehněčími kotletami nebo karbanátky s karamelizovanou cibulkou, houbovým rizotem nebo mírně kořeněným zeleninovým kari.