Sleva 10 % na naše výrobky Les&Louka zakoupené a vyzvednuté na podnikové prodejně na Mělníku.
-
NOVĚ ZMĚNA PROVOZNÍ DOBY - PONDĚLKY MÁME ZAVŘENO NA OBOU PRODEJNÁCH

Novinka! Přeštické vepřové – Rolls-Royce mezi prasaty

Představujeme vám novinku v našem sortimentu – PŘEŠTICKÉ VEPŘOVÉ

Přeštické vepřové je nejen mezi řezníky skutečný pojem. Toto plemeno bylo v Čechách vyšlechtěno již na počátku 20. století. Doba mu ale příliš nepřála a chov tak byl udržován tajně. Díky svým vlastnostem, mezi něž patří například odolnost vůči stresu či nenáročnost, a především proto, že je genetickým zdrojem pro jiná moderní plemena, byl chov místními nadšenci v malé míře znovu obnoven. Z toho důvodu je však jeho dostupnost na našem trhu poněkud omezená.


Krkovice bez kosti

Panenka

Kýta bez kosti

Bok s kůží

Toto maso je skutečně unikátní jak svou strukturou, tak chutí. Díky intramuskulárnímu tuku, který lze na první pohled rozeznat krásnou mramorovanou kresbou na řezu, je maso křehké a šťavnaté.

Zřejmě i díky tomu se z přeštického prasete za první republiky vyráběla vyhlášená pražská šunka, která se vyvážela do mnoha evropských i zámořských států.

Obecně panuje shoda, že chuť masa je výraznější, přirozenější či tradičnější v porovnání s jinými konvenčními plemeny.

Pokud si budete chtít doma připravit například pečínku, zkuste v troubě snížit teplotu a naopak prodloužit čas. Rozhodně se vám pak nestane, že vyndáte vysušené dříví. 😉

Gurmány jistě potěší, že budeme nabízet i škvařené sádlo a škvarky. Tuk z přeštíka je totiž mnohem křehčí a voňavější, takže stačí čerstvý chléb, sůl, cibulka nebo kyselá okurka a z jednoduché večeře bude rázem neobyčejný zážitek! 🙂

Stavte se u nás a vyzkoušejte Přeštíka, nebudete litovat!