Sleva 10 % na naše výrobky Les&Louka zakoupené a vyzvednuté na podnikové prodejně na Mělníku.

Rajská omáčka s hovězím masem

Rajská omáčka je pro svoji sladkokyselou chuť velmi oblíbená, a to především mezi dětmi. Ať už jste zvyklí omáčku vařit s hovězím masem nebo s mletými masovými koulemi, vyzkoušejte, místo konvenčního hovězího, maso z naší louky a dopřejte si originální chuť tradiční rajské omáčky.

Co budeme potřebovat?

  • hovězí zadní (kýta nebo plec)
  • hovězí vývar
  • mrkev, celer, petržel, cibule
  • rajský protlak
  • polovinu krájených rajčat z konzervy
  • šťávu z jednoho citrónu
  • hladkou mouku na zahuštění
  •  sůl, bobkový list, celý pepř a skořici
  • máslo

Postup:

Rajská omáčka je velmi populární, a tak předpokládáme, že většina z vás už dávno ví, jak na to. Tajemství dobré chuti každého jídla je v čerstvých, a hlavně kvalitních surovinách. Pro ty z vás, kteří tuto omáčku budete vařit poprvé anebo byste rádi okoukali nějaké tipy, přidáváme odkaz na video, ve kterém nám odhalí svůj roky ověřený recept kuchař, Josef Holub, známý z youtubového kanálu „Dnes vaří děda“

Dobrou chuť 🙂

Co se Vám bude na recept hodit?

Chlazené hovězí je dostupné vždy po porážce. Chlazená zvěřina je dostupná každý týden dle aktuální nabídky. Zastavte se do našeho obchůdku na Mělníku či v Praze nebo nás kontaktujte na info@lesalouka.cz / +420 722 102 101 pro více informací. Chlazené maso vám rádi naporcujeme dle požadavků.

Bolar blade - hovězí velká plec (chlazené)

Univerzální kus libového masa vynikající kvality – ideální na pečení, dušení, na mleté nebo klidně i na grilování

Top side - hovězí vrchní šál (chlazené)

Jedná se o libové maso z vnitřní části zadní kýty. V kuchyni má široké použití, od tatarské­ho bifteku, přes steak až po různé typy plátků

Silverside - hovězí spodní šál (chlazené)

Vy­značuje se mírně hrubšími vlákny s vyšším zastoupením vaziva. Skvěle se hodí na ragú, trhané hovězí nebo španělské ptáčky.

Knuckle - hovězí ořech (chlazené)

Velký ořech se nachází na přední části hovězí kýty, je to libové maso vhodné k pečení a dušení.

Top blade - hovězí loupaná plec (chlazené)

Top blade je výtečný kousek masa, který se porcuje z loupané plece. Je skvělý na omáčky, pečeně vcelku i grilování