Co budeme potřebovat?
- plecko, krk nebo kýta pokud preferujete libové maso
- cibule
- rajský protlak
- sladká paprika mletá
- sůl
- pepř
Postup:
- Oloupeme cibuli a nakrájíme ji. Základní pravidlo pro vymazlený guláš je mít tolik cibule, kolik máme masa. Možná se Vám to zdá moc…ale nebojte se, vyzkoušejte a nebudete litovat. Ta výsledná chuť je přímo geniální!
- Maso si nakrájíme na kostky.
- Do hrnce dáme sádlo nebo olej, cibuli dáme sklovatět. Jakmile se nám začne zbarvovat dozlatova přidáme na ní kostky masa a orestujeme.
- Když je maso lehce zatažené přidáme sladkou papriku, sůl a pepř, podlijeme vodou a necháme na mírném ohni dusit.
- Velké množství cibule nám zajistí to, že nám guláš krásně zhoustne. 🙂 Když se maso bude rozpadat, gulášek je hotový!
Dobrou chuť 🙂
Co se Vám bude na recept hodit?
Chlazená zvěřina je dostupná každý týden dle aktuální nabídky. Zastavte se do našeho obchůdku na Mělníku či v Praze nebo nás kontaktujte na info@lesalouka.cz / +420 722 102 101 pro více informací. Maso vám rádi naporcujeme dle požadavků.
Kančí maso na guláš
Nakrájené maso na kostky od našeho řezníka. Doma jste tak bez práce 🙂
Dančí maso na guláš
Dančí guláš je opravdická lahůdka! Maso je již nakrájené, rovnou vaříte.