Sleva 10 % na naše výrobky Les&Louka zakoupené a vyzvednuté na podnikové prodejně na Mělníku.
-
NOVĚ ZMĚNA PROVOZNÍ DOBY - PONDĚLKY MÁME ZAVŘENO NA OBOU PRODEJNÁCH

Život našeho stáda v CHKO České Středohoří🐂

Bez omezování a zbytečných příkrmů

Jak již název napovídá, naše stádo žije na pastvinách CHKO České Středohoří, kde žije na louce celý svůj život a jí jen tedy to, co samo uzná za vhodné. K výběru mají pestrý jídelníček toho nejlepšího, co sama matka příroda nabízí. V zimním období je stádo ustájeno a dokrmováno senáží právě z našich luk.

Welfare je pro nás prioritou

Spokojený život našeho stáda je pro nás prioritou a tak tomu odpovídá i náš welfare. Díky rozmanitosti středohoří má náš skot nespočet možností jak vyžití, tak enrichmentů v podobě remízků se stromy, kamenitých úseků a potoků. Telata neoddělujeme od matek a nijak neovlivňujeme životní a reprodukční cyklus stáda. 

Ke každému jedinci individuálně

Individualita je potřeba vždy, zejména u citlivějších jedinců, proto klademe důraz na postupné začleňování nových jedinců do stáda a dáváme mu tolik času, kolik skutečně potřebuje. Všímáme si každé nepatrnosti, která se ve stádě ocitne a řešíme ji s konkrétním přístupem. Hlavním a nejzásadnějším pro chov je maximální eliminace stresu, proto porážku plánujeme předem s velkým rozmyslem, vždy jen jednoho kusu skotu za měsíc, který dosáhl kvalitativně přístupných hodnot. Od stáda oddělujeme šetrně a na porážku dovážíme individuálně vždy s předem nahlášeným příjmem a cestou, která je v rámci půl hodiny.

S úctou a pokorou

Chov je pro nás srdcovou záležitostí a i proto u nás nenajdete zásobu hovězího masa na několik měsíců dopředu a zkrátka to u nás nejede jako na běžícím páse. Právě kvalita života jedince se nejvíce odráží na kvalitě masa. Děláme to, co nás baví a děláme to tak, jak by se to dělat mělo- se vší pokorou a důstojností. 

Knuckle- hovězí ořech (mražené), 1kg, maso z ekologického chovu

Velký ořech se nachází na přední části hovězí kýty, je to libové maso, méně prorostlé, vhodné k pečení, nebo dušení se zeleninou.

Mix kostí na vývar (mražené), 1kg, maso z ekologického chovu

Morková kost dodá vašemu vývaru opravdovou sílu. Pro masitý vývar je dobré do vývaru přidat také žebro nebo kousek hrudí.

Rib eye-hovězí vysoký roštěnec (mražené), 1kg, maso z ekologického chovu

Vysoký roštěnec je geniální na steaky. Jedná se o měkké maso s perfektním mramorováním.

Short ribs-hovězí žebra (mražené), 1kg, maso z ekologického chovu

Short ribs doporučujeme na přípravu silného, masitého hovězího vývaru nebo pečených žeber.