Sleva 10 % na naše výrobky Les&Louka zakoupené a vyzvednuté na podnikové prodejně na Mělníku.
-
NOVĚ ZMĚNA PROVOZNÍ DOBY - PONDĚLKY MÁME ZAVŘENO NA OBOU PRODEJNÁCH

Bažant na červeném víně

Co budeme potřebovat?

  • Bažant
  • 6 lžic másla
  • 2 šalotky
  • 1 petržel
  • 2 mrkve
  • 2 bobkové listy
  • lžičku kmínu 
  • 1 dl červeného vína
  • sůl, pepř

Postup:

V hrnci rozpustíme 3 lžíce másla a přidáme pokrájenou šalotku, petržel a mrkev, bobkové listy a lžičku kmínu. Necháme 5 minut restovat a poté odstavíme.
Již očištěného bažanta opečeme na zbylé másle, ke kterému přidáme víno. Bažanta párkrát přelijeme a na čtvrtky rozporcovaného přidáme na nakrájený špek do zapékací mísy, přidáme restovanou zeleninu a vše společně pečeme 1-2 hodiny. Bažanta průběžně přelíváme výpekem s vínem.
Podáváme dle chuti s bramborovým knedlíkem, nebo se zelím.

Dobrou chuť 🙂

Co se Vám bude na recept hodit?

Chlazená zvěřina je dostupná každý týden dle aktuální nabídky. Zastavte se do našeho obchůdku na Mělníku či v Praze nebo nás kontaktujte na info@lesalouka.cz / +420 722 102 101 pro více informací. Maso vám rádi naporcujeme dle požadavků.

Bažant

Divoký bažant, který potěší jak dospělé, tak děti.

Kančí panenka

Hutnější zvěřinou je varianta kance, který má více specifickou chuť, ale pochutná si každý.

Jelení hřbet

Pro aromatičtější pokrm zvolte jelena. Specifická chuť a jemná struktura masa zaručena.

Srnčí kýta

Pro klasicky myslivecký pokrm je typické srnčí maso. Kvalita a chuť vyladí celé jídlo k dokonalosti.