Co budeme potřebovat?
- Bažant
- 6 lžic másla
- 2 šalotky
- 1 petržel
- 2 mrkve
- 2 bobkové listy
- lžičku kmínu
- 1 dl červeného vína
- sůl, pepř
Postup:
V hrnci rozpustíme 3 lžíce másla a přidáme pokrájenou šalotku, petržel a mrkev, bobkové listy a lžičku kmínu. Necháme 5 minut restovat a poté odstavíme.
Již očištěného bažanta opečeme na zbylé másle, ke kterému přidáme víno. Bažanta párkrát přelijeme a na čtvrtky rozporcovaného přidáme na nakrájený špek do zapékací mísy, přidáme restovanou zeleninu a vše společně pečeme 1-2 hodiny. Bažanta průběžně přelíváme výpekem s vínem.
Podáváme dle chuti s bramborovým knedlíkem, nebo se zelím.
Dobrou chuť 🙂
Co se Vám bude na recept hodit?
Chlazená zvěřina je dostupná každý týden dle aktuální nabídky. Zastavte se do našeho obchůdku na Mělníku či v Praze nebo nás kontaktujte na info@lesalouka.cz / +420 722 102 101 pro více informací. Maso vám rádi naporcujeme dle požadavků.
Kančí panenka
Hutnější zvěřinou je varianta kance, který má více specifickou chuť, ale pochutná si každý.
Jelení hřbet
Pro aromatičtější pokrm zvolte jelena. Specifická chuť a jemná struktura masa zaručena.
Srnčí kýta
Pro klasicky myslivecký pokrm je typické srnčí maso. Kvalita a chuť vyladí celé jídlo k dokonalosti.