Sleva 10 % na naše výrobky Les&Louka zakoupené a vyzvednuté na podnikové prodejně na Mělníku.
-
NOVĚ ZMĚNA PROVOZNÍ DOBY - PONDĚLKY MÁME ZAVŘENO NA OBOU PRODEJNÁCH

Dančí kýta na pepřové omáčce

Co budeme potřebovat?

  • Dančí kýta
  • 1 balení barevného pepře
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 250 ml 33% smetany
  • 1 větší cibuli
  • sůl, pepř

Postup:

Kýtu si necháme v celku a svážeme řeznickou nití do válečku tak, aby maso drželo tvar. Takový kus masa dáme do pečící mísy, lehce osolíme, opepříme. Pečeme zhruba 30 minut na 180 stupňů. Že je maso hotové poznáme tak, že při dotyku na prostředek nepéruje. Upečené maso vyndáme a necháme 5 minut odpočinout v alobalu, aby se vstřebala šťáva, poté maso nakrájíme na plátky a servírujeme.
Cibulku osmažíme do zlatova, přidáme celý pepř a vývar tak, aby byl pepř ponořený. Necháme 10 minut probublávat za občasného míchání, redukujeme. Přidáme smetanu, komu by vadil celý pepř, může omáčku přecedit a dohustíme dle gusta. Podáváme ideálně s pečenými brambory. 🍽️

Dobrou chuť 🙂

Co se Vám bude na recept hodit?

Chlazená zvěřina je dostupná každý týden dle aktuální nabídky. Zastavte se do našeho obchůdku na Mělníku či v Praze nebo nás kontaktujte na info@lesalouka.cz / +420 722 102 101 pro více informací. Maso vám rádi naporcujeme dle požadavků.

Dančí kýta

Ideální na přípravu je i mražená varianta. Maso si při šokovém zmražení zachová veškeré kvality.

Kančí kýta

Hutnější zvěřinou je varianta kance, který má více specifickou chuť, ale pochutná si každý.

Jelení kýta

Pro aromatičtější pokrm zvolte jelena. Specifická chuť a jemná struktura masa zaručena.

Srnčí kýta

Pro klasicky myslivecký pokrm je typické srnčí maso. Kvalita a chuť vyladí celé jídlo k dokonalosti.