Co budeme potřebovat?
- Dančí kýta
- 1 balení barevného pepře
- 250 ml hovězího vývaru
- 250 ml 33% smetany
- 1 větší cibuli
- sůl, pepř
Postup:
Kýtu si necháme v celku a svážeme řeznickou nití do válečku tak, aby maso drželo tvar. Takový kus masa dáme do pečící mísy, lehce osolíme, opepříme. Pečeme zhruba 30 minut na 180 stupňů. Že je maso hotové poznáme tak, že při dotyku na prostředek nepéruje. Upečené maso vyndáme a necháme 5 minut odpočinout v alobalu, aby se vstřebala šťáva, poté maso nakrájíme na plátky a servírujeme.
Cibulku osmažíme do zlatova, přidáme celý pepř a vývar tak, aby byl pepř ponořený. Necháme 10 minut probublávat za občasného míchání, redukujeme. Přidáme smetanu, komu by vadil celý pepř, může omáčku přecedit a dohustíme dle gusta. Podáváme ideálně s pečenými brambory. 🍽️
Dobrou chuť 🙂
Co se Vám bude na recept hodit?
Chlazená zvěřina je dostupná každý týden dle aktuální nabídky. Zastavte se do našeho obchůdku na Mělníku či v Praze nebo nás kontaktujte na info@lesalouka.cz / +420 722 102 101 pro více informací. Maso vám rádi naporcujeme dle požadavků.