Sleva 10 % na naše výrobky Les&Louka zakoupené a vyzvednuté na podnikové prodejně na Mělníku.
-
NOVĚ ZMĚNA PROVOZNÍ DOBY - PONDĚLKY MÁME ZAVŘENO NA OBOU PRODEJNÁCH

Jelení kýta se šípkovou omáčkou🦌

Co budeme potřebovat?

  • Jelení kýtu
  • Cibuli
  • 150g šípkového džemu Grešík
  • Máslo
  • 1 celer
  • 2 mrkve
  • 500 ml červeného vína
  • 250 ml smetany 
  • sůl, pepř, ocet
  • Bobkový list

Postup:

Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev a celer do zlatova, přidáme bobkový list a dvě lžíce octa. Necháme pár minut vařit a následně přidáme osolenou a opepřenou kýtu, kterou zatáhneme na pánvi po stranách. Kýtu vyndáme a do pánve přidáme šípkový džem. Na mírném stupni ohříváme. 
Omáčku podlijeme 500 ml vína a přelijeme do zapékačky, kam přidáme i kýtu. Dáme péct do trouby na 150 stupňů zhruba na 2 hodiny. Maso průběžně přelíváme omáčkou. Když je maso upečené do měkka, dáme ho bokem a necháme odpočinout. Poté kýtu nakrájíme na plátky. Omáčku rozmixujem, přecedíme a zahustíme přidáním smetany. Necháme chvíli provařit a můžeme servírovat.

Podáváme ideálně s knedlíkem a pro aranžování můžeme přidat lžičku džemu na servírovaný talíř.

Typ: pokud chcete hezký váleček kýty, je dobré ji svázat potravinářskou nití.

Tahle dobrota je skvélá jak z jelena, tak i ze srnčí nebo kančí kýtý 

Dobrou chuť 🙂

Co se Vám bude na recept hodit?

Chlazená zvěřina je dostupná každý týden dle aktuální nabídky. Zastavte se do našeho obchůdku na Mělníku či v Praze nebo nás kontaktujte na info@lesalouka.cz / +420 722 102 101 pro více informací. Maso vám rádi naporcujeme dle požadavků. Pokud na eshopu nebude k nalezení chlazený kus masa, určitě se najde v mražené podobě 😉

Jelení kýta

Jelení kýta patří mezi nejaromatičtější kusy zvěřiny. Nebudete litovat při jakékoliv přípravě.

Srnčí kýta

Skvělý kus srnčího masa. Kýta je jemná a chuťové velice příjemná.

Šípkový džem Grešík

Šípkový džem pro dalodění sledkých i slaných pokrmů a omáček.

Červené víno Golden Thread

Jihoafrické víno, které oslní nejen vůní, barvou ale i hlavně chutí.